НАП продава апартаменти в Балчик, офиси и халета на добрички длъжник

НАП Варна обяви днес на публична продан имоти на длъжник за 4,6 милиона лева.

НАП продава апартаменти в Балчик, офиси и халета на добрички длъжник

За продан са обявени 5 луксозни апартамента от 80 до 95 кв.м. На търга се продават и две производствени халета със застроена площ от 5 234 кв.м., като началната тръжна цена, от която ще стартира наддаването за тях, е 3 802 100 лева. Апартаментите са в "Марина сити", на ул. "Приморска" в Белия град.


 

За продан са обявени още осем офис-канцеларии, складови помещения и др. недвижима собственост на длъжника. Производствените халета са в индустриалната зона на Добрич, на ул. "Ангел Стоянов", а канцелариите - на ул. "Йордан Йовков"№ 17. Предлага се и офис на 12-я етаж на пл. "Свобода"№5.

 

Оглед на имотите кандидат - купувачите могат да извършат от 27 до 30 март, а търгът с тайно наддаване ще се проведе на 5 април 2012 година. Повече подробности относно условията и правилата за провеждане на търга, както и списък на имотите с тяхното описание и продажна цена са на разположение в сградата на ТД на НАП Варна, офис Добрич, а така също и на страницата на НАП в Интернет на адрес:www.nap.bg.

 

През изминалата 2011 година публичните изпълнители от отдел „Принудително изпълнение" при териториалната дирекция във Варна са събрали над 25 милиона лева, като сумите са постъпили в държавния бюджет след запорирането на банкови сметки и продажбата на имущество на 129 тайни търгове. До налагането на тези крайни мерки се е стигнало, след като длъжниците са отказали да внесат доброволно натрупаните данъчни и осигурителни задължения.

 

Териториалният директор Светлан Петков съобщи, че от средата на месец март публичните изпълнители от НАП Варна ще посетят офисите на 850 фирми, които имат просрочени данъчни и осигурителни задължения, но не са предприели действия за тяхното погасяване.

 

„Целта на посещенията е да установим своевременно финансовото състояние на длъжниците и причините довели до просрочването на задълженията. Ако и след тези срещи, на които ще потърсим взаимноприемлив начин за погасяване на задълженията, не започне доброволното им внасяне, НАП Варна ще пристъпи към продажба чрез търгове на възбраненото и запорирано имущество на фирмите. Нашето желание е да се избегне налагането на тази крайна мярка", посочи Петков.