Скарлет Йохансон ще участва във филм за "Психо"

Своеобразен мейкинг на „Психо“ ще заснеме режисьорът Саша Джърваси. Британецът ще направи филм за това как легендарният Алфред Хичков е заснел един от шедьоврите си.

Скарлет Йохансон ще участва във филм за "Психо"
Саша Джърваси ще снима филм за това как е заснет един от най-прочутите трилъри в киноисторията – „Психо“ на Алфред Хичкок, съобщава Hollywood Reporter.

Сюжетът ще бъде изграден около отношенията на Хичкок (в ролята – Антъни Хопкинс) и неговата съпруга Алма (Хелън Мирън). Историята се базира върху книгата на американския журналист Стивън Ребел „Алфред Хичкок и създаването на „Психо“.

В нея се описва как великият режисьор неочаквано през 1960г. решава да снима трилъри, но нито един продуцент не желае да му помогне. В резултат той е принуден сам да финансира „Психо“ – заглавие, което впоследствие стана един от най-великите филми на историята на киното.

Класическата сцена с убийството на героинята във ваната, в която Хичкок е снимал Джанет Ли, при Саша Джърваси ще бъде изпълнена от Скарлет Йохансон, а злодеят ще е Джеймс Д`Арси.

Снимките на „Психо“ ще започнат през април от киностудията Fox Searchlight. Все още няма обявен премиерен месец.

За Джърваси пък това ще е първи игрален филм като режисьор. До момента той е заснел един документален филм, а освен историята за „Психо“ в момента работи по друго заглавие – „Вечерята ми с Хърв“. За сметка на това е сценарист на четири филма, най-известният от които е „Терминалът“ с Том Ханкс.