Добруджа изпусна да изненада лидера в Суперлигата

Волейболистите на Добруджа затрудниха максимално Пирин Балканстрой (Разлог) и могат само да съжаляват, че пропуснаха да вземет поне гейм.

Добруджа изпусна да изненада лидера в Суперлигата

Жребият за 1/8-финалите за Купата на България по волейбол при мъжете противопостави лидера във Висшата лига Добруджа и лидера в Суперлигата Пирин Балканстрой (Разлог).


 

Двубоят се игра пред около 1 000 зрители в зала "Добротица" в Добрич, които предвкусваха успех за любимците си в първия гейм. Добруджа поведе с 23:16, а след това достигна и до 3 геймбола при 24:21. Само липсата на достатъчно увереност не позволи на домакините да затворят частта, която бе спечелена от Пирин с 26:24.

 

Обратът не сломи добричките волейболисти, които започнаха втората част пределно мотивирани - 7:0 за Добруджа. Във втория гейм блокадата на домакините отчая нападетелите от Разлог и второто техническо прекъсване дойде при 16:12 за зелените. Гостите, обаче отново успяха да обърнат развоя на частта в своя полза и се наложиха с 25:20.

 

Добруджанци се постараха максимално и в третия гейм, който започна равностойно, но в крайна сметка бе спечелен от Пирин с 25:19, а с това и мача с 3:0.

 

Така лидерът в Суперлигата се класира за следващия кръг за Купата на България. Припомняме, че Добрич е сред кандидатите за домакинство на срещите от 1/4-финалите, 1/2-финалите и финала.