Работодатели и безработни могат да кандидатстват по две схеми

През 2012 г. ще се изпълняват 3 регионални програми за заетост на безработни лица в Добричка област - в общините Генерал Тошево, Шабла и Тервел. Ще бъдат разкрити 30 работни места за срок от 6 месеца.

Работодатели и безработни могат да кандидатстват по две схеми

Дейностите, които ще се изпълняват са комунално-битово обслужване, благоустройство на населените места в общините, поддържане и опазване на общинската собственост, опазване и поддържане на околната среда. Финансовият ресурс е в размер на 66 240 лв.




По две грантови схеми се приемат проектни предложения
Отворени са за подаване на проектни предложения две грантови схеми по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” - схема „Квалификационни услуги и обучения за заети лица -фаза 3” и схема „Квалификационни услуги и насърчаване на заетостта” за безработни лица.


По схема  „Квалификационни услуги и обучения за заети лица - фаза 3” ще се финансират дейности за предоставяне на обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация на заети лица и обучение за придобиване на ключови компетенции на заети лица. Могат да кандидатстват малки, средни и големи предприятия. Общият бюджет на схемата е в размер на 34 млн. лв. Първата дата за подаване на проектни предложения е 29 февруари 2012 г. Втората дата за подаване на проектни предложения по схемата е 31 май 2012 г., 17:00 часа.


По схема „Квалификационни услуги и насърчаване на заетостта” ще се подкрепят дейности за:
• Предоставяне на обучение на безработни лица за придобиване или повишаване на професионалната квалификация съгласно Списъка на професиите до не по-висока от трета степен на професионална квалификация;
• Осигуряване на възможност за стажуване при работодател за срок от три месеца на успешно приключилите курса на обучение.


Общият бюджет на схемата е в размер на 35 149 758  лв. По тази схема могат да кандидатстват образователни и обучаващи институции/ организации; работодатели; социално-икономически партньори.
Първата дата за подаване на проектни предложения е 19.03.2012 г., а втората 30 април 2012 г., 16:30 часа.