9 години за опит за изнасилване

Наказание 9 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Добрич, на 41-годишния Емил Анг. от Добрич.

9 години за опит за изнасилване

Той бе признат за виновен в това, че на втори срещу трети май м. г., е направил опит да изнасили 79-годишна жена от Добрич, като деянието представлява особено тежък случай и е останало недовършено поради независещи от дееца причини. Съдът оправда Емил по обвинението в рецидив, тъй като не е осъждан за същото престъпление против личността, а за блудство.


Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че според обвинителния акт вечерта на втори май Емил. се черпил с приятели, а малко след полунощ отишъл до дома на пострадалата. Стопанката се припознала в мъжа и отворила вратата. Подсъдимият има физическо увреждане, затова по неговите знаци и нечленоразделни звуци, и от портмонето, което й показал, жената помислила, че иска пари. Отвърнала му, че няма пари. Тогава подсъдимият се нахвърлил върху нея, опитал се да я изнасили и около 2 часа се гаврил с нея, като пострадалата се съпротивлявала ожесточено. Сутринта тя разказала на съседи, които съобщили в полицията. На четвърти май сутринта пострадалата била открита мъртва у дома си.


Емил няма образование и не е семеен. Той е осъждан за блудствени действия с непълнолетна. По време на деянието е търпял наложената му от Районен съд – Добрич, присъда пробация за срок от 3 години.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.