И Добрич каза НЕ на АСТА (+снимки от протеста)

АСТА е част от глобалната политика на САЩ, чрез АСТА до нас ще достига само това, което е удобно на големите корпорации, заяви Пепа Ангелова, която е сред организаторите на днешния протест в Добрич.

И Добрич каза НЕ на АСТА (+снимки от протеста)

200 града в Европа, от които 5 български, днес изказват несъгласието си срещу международното търговско споразумение.


 

В протестните действия се включи и Добрич.

 

30 човека с плакати и викове "Не на  АСТА" и "Свобода" преминаха по пешеходната зона на града - от църквата "Св. Георги" до площад "Свобода".

 

АСТА е в пълен разрез с всички човешки права и свободи, това международно търговско споразумение е варварско посегателство върху правата ни, заявиха протестиращите.

 

АСТА крие прекалено много заплахи - защитава корпорациите и монополистите и иска да смачка обикновения човек, допълниха те.

 

Военното напрежение в Иран и Либия, което може да се превърне в трета световна война и добива на шистов газ са тясно свързани с АСТА, според организаторите на протеста в Добрич. Причината е, че информацията, която ще се разпространява по интренет ще бъде контролирана от правителства и големи компании, ще обслужва техните интереси и истината няма да достига до хората.

 

Българското правителство трябва да покаже последователност в политиката си и да не ратифицира АСТА, както бе заявено, коментираха още протестиращите в Добрич.

 

acta_600

 

acta_dobrich_600

 

protest_600_01

 

protestacta_600

 

Хора от всички възрасти се включиха в протестаХора от всички възрасти се включиха в протеста 

 

actaprotest_600

 

acta_dobrich_protets_600

 

dobrich_acta_600

 

acta2_600