Отново обраха апартамент на първия етаж в Добрич

Въпреки че вчера във Варна трима бяха задържани като заподозрени за поредица домови кражби в цяла Североизточна България, включително и в Добрич, оказва се, че те не са единствените обирджии на жилища на първия етаж в нашия град. Този път обраният апартамент е в квартал Строител.

Отново обраха апартамент на първия етаж в Добрич

В Полицията в Добрич вчера е получено съобщение, че неизвестен извършител е проникнал през терасата на апартамент на първия етаж в жк “Строител” в град Добрич. Откраднати са компютърна конфигурация, 190 лева, 20 евро и спортна раница. Образувано е досъдебно производство.



 

През последните 3 месеца кражбите от жилища на първия етаж станаха почти ежедневие за Добрич.

 

Припомняме, че вчера във Варна бяха заловени Х.А. /37 г./, който е криминално проявен и осъждан, с 23 присъди за кражби и бягство от казарма, 35-годишната П.Н. и прекупвачът на крадените вещи М.Б. /39 г./, известен с прякорите Ръчичката и Едноръкия, с регистрация за грабеж.

 

Х.А. и М.Б. са задържани непосредствено след предаване помежду им на лаптоп, откраднат от жилище в Добрич. В последствие е задържана и П.Н., която съжителства с Х.А. и го возела при извършване на престъпленията. По предварителни данни на разследващите, Х.А. е съпричастен към множество кражби, извършени през последната година в различни градове от Североизточна България.