Утре на места мъгливо, на други – слънчево

През нощта ще бъде предимно ясно, мъгливо ще бъде само около Дунава. Минимални температури между минус 9° и минус 4°, по Черноморието и долното течение на Струма от минус 2° до плюс 1°, в София около минус 6°.

Утре на места мъгливо, на други – слънчево
Утре на много места в Дунавската равнина и Западна Тракия ще има мъгла или ниска слоеста облачност. В останалите райони ще бъде предимно слънчево, но около обяд от югозапад ще започне увеличение на облачността, първоначално висока и средна.
 
Максимални температури между 4° и 9°, в западната част от Дунавската равнина, където мъглите ще са най-трайни, от минус 2° до плюс 1°, в София около 6°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Мартин Иванов.
 
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши. В планините ще бъде предимно слънчево, но след обяд от югозапад ще започне заоблачаване. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 м около 1°, на 2000 м около минус 4°.
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури 5°-8°, температурата на морската вода е 1°-2°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.