Съдят за злоупотреби бивш директор на дивечовъдна станция в Тервел

Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 49-годишния Тодор Г. от Шумен, срещу когото са повдигнати две обвинения от Окръжна прокуратура.

Съдят за злоупотреби бивш директор  на дивечовъдна станция в Тервел

Първото е за превишаване на права, с цел облагодетелстване на фирма от Нови Пазар. На 21-ви март 2006 г. като директор на Държавна дивечовъдна станция – Тервел, е сключил договор за наем на земя – 1 390 дка, който е следвало да бъде сключен от началника на Националното управление по горите. Така е ощетил държавата с 11 120 лв., представляващи неразплатена стойност по две фактури.



Второто обвинение е за това, че на 1-ни февруари 2007 г., чрез подписване на двустранен протокол за взаимно прихващане на насрещни задължения между дивечовъдната станция в Тервел и новозагорската фирма, е присвоил 27 200  лв., като стойност за доставка на царевица на кочан.


Днес Окръжен съд – Добрич, изслуша обясненията на подсъдимия, петима свидетели и вещите лица, изготвили графологическа и икономическа експертизи.


По искане на адвоката на Тодор, съдът призова за следващото заседание по делото трима свидетели от екипа на ДДС-Тервел и от Регионалната дирекция на горите във Варна, изиска допълнителни данни от ДДС-Тервел и допусна да бъде изготвена оценъчна експертиза, която да установи каква е била стойността на тон царевица на кочан през октомври 2006 г.


Делото е отложено за 27-ми април. Тодор има висше образование, не е семеен, работи, не е осъждан.