Замръзнал канал мори десетки добричлии цяла седмица

Хората от първите етажи гребат фекални води до намесата на Добрич Онлайн

Замръзнал канал мори десетки добричлии цяла седмица

Блок 17 в квартал „Балик” е с аварирала канализационна система от седмица, сигнализира наша читателка, собственик на апартамент на този адрес. Това е станало при спирането на водата за  два дни при тежките аварии на помпени станции. Замръзналият канал създава проблеми цяла седмица на живеещите в блока – заради непроводимостта му са се напукали  тръбите и от първите етажи се налага да изгребват мръсните води, а пред вход Г се е образувало „езерце”.


 

18 от апартаментите в този блок са собственост на общината. Затова и първите сигнали за проблема са отправени там, освен във ВиК, но без резултат, съобщава нашата читателка.

 

Общинското жилище на първия етаж е наводнено Общинското жилище на първия етаж е наводнено

 

„Заради ниските температури и спиране на водата, масово замръзват и се пукат тръбопроводи”, съобщи управителят на „Жилфонд инвест” Илия Михайлов, когото потърсихме за информация. Оказа се, че наемателите на общински жилища не са уведомили дружеството за проблема. Десетки аварии отстранява „ударната група” на Жилфонд в последните дни. Най-много проблеми има в жилищната база в квартал „Балик” – блокове 46, 55, 66. Този следобед „групата за бързо реагиране” ще бъде насочена към 17-ти блок, заяви инж. Михайлов и спази обещанието си. В ранния следобед служителите на Жилфонд започнаха подмяната на авариралите тръби.

 

p2150019_600