Съдът в Добрич остави в ареста жената, която намушка своя съседка

Районният съд в Добрич уважи искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишна жена, внесено днес от Районната прокуратура. Тя е привлечена към наказателна отговорност за това, че причинила средна телесна повреда на своя съседка като я намушкала с нож в гърба

Съдът в Добрич остави в ареста жената, която намушка своя съседка

В сутрешните часове на съботния ден пострадалата извършвала дейности в двора на дома си, когато е нападната от своята съседка. Е.М. намушкала своята съседка с кухненски нож в гърба без предупреждение. След това напуснала мястото и се прибрала в дома си, оставяйки сама пострадалата жена. Към момента не са изяснени мотивите за нападението, като се работи активно за изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се.В хода на работата по разследването е установено, че Е.М. два пъти през 2020 година и през 2022 година е лекувана в специализирано заведение заради злоупотреба с психоактивни вещества, като дори е извършвала нападение с нож спрямо своята майка в пристъп на агресия.

До днес тя беше задържана за срок до 72 часа с оглед довеждането й пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес състав на Районния съд реши 34-годишната обвиняема да остане в ареста.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжения съд в Добрич.