Националният отбор по ветроходство тренира в Балчик

В акваторията на Балчишкия залив тренират и се обучават младежи от клубовете по морско дело и ветроходство от Шабла, Каварна и Балчик

Националният отбор по ветроходство тренира в Балчик

Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик от днес и до 12 юли ще провежда своите тренировки в акваторията на залива. Също днес започна подготвителен лагер и обучение на младежи по морско дело и ветроходство на клубовете от Шабла, Каварна и Балчик. Работата на националните треньори с децата започна с брифинг и разпределяне на групи от желаещите да се обучават.Сред младите моряци бяха доайенът на българското ветроходство и носител на наградата "Златен глобус" - каварненецът д-р Васил Куртев и председателят на Българската федерация по ветроходство Росен Марангозов.

Морският клуб в Балчик ще е домакин на Държавното първенство за килови яхти клас "Мелджес 24" от 12 до 14 юли, а седмица по-късно, от 19 до 21 юли, заливът на Балчик ще се изпъстри с платната на над 30 лодки, участващи в надпреварата за Националната купа за килови яхти.

Последно от поредицата морски събития през този месец ще бъде Държавното първенство за неолимпийските класове "Кадет", "Илка 4" и "420". То ще се проведе между 26 и 28 юли и отново се организира от Българската федерация по ветроходство.