Добричкият окръжен съд потвърди ареста на хулиганствал в магазин

Добричкият окръжен съд остави в ареста 33-годишния Борис Р. Ст. от с. Алеково, област Силистра. Срещу него е образувано досъдебно производство за това, че на 04.09.2010 г. в магазин за хранителни стоки при условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост. След като употребил алкохол, около 20,20 ч. той започнал да вика и обижда персонала на търговския обект, затова че не го обслужват, докато чакал да му дойде реда на опашка на касата. Той пренебрегнал предложението на охраната на магазина да напусне и ударил охранител и търговски работник. Борис Ст. бил арестуван, но продължил да ругае и буйства и в Първо РУ на ОД на МВР.

Добричкият окръжен съд потвърди ареста на хулиганствал в магазин

Той е осъждан 4 пъти за престъпления против собствеността. Два пъти е изтърпял ефективно наложеното му наказание лишаване от свобода. По последната присъда срещу него, влязла в сила на 10.03.2010 г., е излежал 4 месеца в затвора.


Борис Ст. помоли съда, да измени в по-лека постановената от Районен съд – Добрич, мярка за неотклонение задържане под стража.

Добричкият окръжен съд като взе предвид становищата на страните и представените доказателства, прецени, че може да се направи обосновано предположение за авторството на Борис Ст. на престъплението, за което е привлечен да отговаря. То е извършено в условията на опасен рецидив и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Предвид това и високата степен на обществена опасност на деянието и дееца, Добричкият окръжен съд потвърди определението, с което Районен съд – Добрич, налага най-тежката мярка за неотклонение на Борис Ст.

Актът на въззивната съдебна инстанция не подлежи на обжалване и протест.