Книгата "Една торба ключове" на Цончо Родев ще бъде представена в Добрич

Представянето ще бъде на 25 юни 2024 г. /вторник/ от 18:00 Регионална библиотека "Дора Габе"

Книгата "Една торба ключове" на Цончо Родев ще бъде представена в Добрич

"Една торба ключове" включва дванадесет разказа по истински случаи за достойнството на българина. Те описват събития от времето на турското владичество и веднага след Освобождението и според хората, които са се докоснали до тези творби,  те могат да помогнат на нас българите да изградим и развием националното си самочувствие.През 2022 година трима ентусиасти - Георги Ненов, Георги Станоилов и Марта Радева, преиздават тази творба с цел да напомнят на своите сънародници за техни доблестни потомци, които служат като пример за подражание на поколенията след тях. Тяхното желание е да възродят и предоставят книгата на българското общество. Последното нейно издание е от 1994 г. – изчерпано и непознато за по-голямата част от българската читателска аудитория.

Сигурен съм, че всеки, който разтвори страниците на тази книга, ще се потопи в една Голяма история не само за храбростта, таланта и достойнството на българите, а и за тяхната човечност, толерантност, милост и алтруизъм, споделя Георги Станоилов.

Книгата ще бъде представена именно от него и Георги Ненов, който е създател на един от най-популярните подкасти в България "Свръхчовекът с Георги Ненов". Георги Станоилов е организатор на 5kmrun – съботните събития, които обединяват хиляди хора в страната по модел, който вижда в Лондон.