Съдът иска още доказателства по дело за опит за изнасилване на старица

Както вече ви запознахме (<a href="http://www.dobrichonline.com/?com=news&amp;cid=8058" target="_blank">тук</a>), по делото е привлечен да отговаря 41-годишния Емил от Добрич.

Съдът иска още доказателства по дело за опит за изнасилване на старица

Съдебно-медицинската експертиза на Емил показва, че той може носи наказателна отговорност, не е лишен от способност да възприема факти и обстоятелства, но е ограничена възможността му да детайлизира, това което се е случило. Установените по него увреждания могат да бъдат причинени от нокти и от бастуна на пострадалата.


 

Аутопсията на трупа на пострадалата констатира, че уврежданията по нея може да се получат при удар с юмрук и ръка.

 

Съдебно-медицинската експертиза по писмени данни е установила, че между получените от 79-годишната увреждания и причината за смъртта й – тампонада на сърцето, не е налице причинно-следствена връзка. Острата стресова реакция, настъпила у нея след насилието, не й е пречела да възприема явленията и да дава достоверни показания за тях.

 

Заключението на ДНК експертизата е, че по ноктите на пострадалата има биологичен материал, напълно съвпадащ с профила на подсъдимия.

 

Окръжен съд – Добрич, намери за необходимо да събере допълнителни доказателства за изясняване на съдебното минало на Емил и изиска справка от Районен съд и от Пробационната служба.

Процесът ще продължи на 22-ри февруари.