Община Добрич: Временният управител на „Градски транспорт“ Катя Петкова не е разписала пътните листи на шофьорите

Общината излезе с официална позиция по повод липсата на транспорт тази сутрин в Добрич

Община Добрич: Временният управител на „Градски транспорт“ Катя Петкова не е разписала пътните листи на шофьорите

 
Причината за липса на градска транспорт днес, е фактът, че временно изпълняващият длъжността управител на „Градски транспорт“ ЕООД Катя Петкова не е разписала пътните листи, за да могат шофьорите да излязат и да изпълняват линиите. Това се казва в официална позиция на Община Добрич, изпратена до медиите. В момента ръководството на Община Добрич е на среща със служителите на „Градски транспорт“ ЕООД за изясняване на всички възникнали проблеми от естеството на работата, посочват от общинската администрация.    

От общината заявяват категорично, че смяната на управителя на „Градски транспорт“ ЕООД няма да доведе до съкращения на шофьори и работните места ще бъдат запазени. „Всички други твърдения не отговарят на истината и са спекулации. Градски транспорт ЕООД е 100% общинско дружество и ще бъде управлявано в изпълнение на основните социално – икономически функции, за които е създадено“ – допълват още от кметството.

В позицията, разпространена до медиите се казва още:
„Община Добрич работи активно за удовлетворяване на исканията на гражданите, свързани с транспортната схема. Транспортът в лицето на оператора Градски транспорт ще продължи да бъде основен приоритет и да изпълнява своите отговорности“.

От общината се обръщат с апел към всички работещи и към гражданите да не се създава напрежение, за да се осигури нормален работен режим и превозване на пътниците по приетите разписания.