Три отличия за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Международния конкурс „Звукът на времето“

Надежда Стефанова и Петя Георгиева спечелиха една първа и две трети награди от престижния форум във Велико Търново

Три отличия за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Международния конкурс „Звукът на времето“

С нови отличия се окичиха възпитаниците на вокално студио Зонели“ – Добрич от поредната престижна музикална проява. Този път две представителки на студиото се завърнаха с награди от 11-тия Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ - Велико Търново. Седемгодишната Надежда Стефанова бе отличена с трета награда в първа възрастова група в номинация „Песен от мюзикъл или филм“. Осмокласничката Петя Георгиева, която за първи път се явява в присъствен конкурс, се представи повече от отлично. Тя завоюва две награди - първа в номинация „Поп песен на чужд език“ и трета в номинация „Песен на роден език“ в четвърта възрастова група (14 - 16 години). 

Тази година раздел „Вокални изпълнители“ събра над 500 участници от страната и чужбина, които се изявяваха на откритата сцена на Летния театър във Велико Търново. Професионалното петчленно жури бе ръководено от Иван Лечев. В състава на журито бе и добричлийката доц. д-р Божана Байчева - един от дългогодишните ръководители на Студио „Сарандев“.

Международният конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ е част от Културния календар на Министерството на културата.