Откриха изложбата „Графика“ на Христо Господинов – Печката

В експозицията са представени 69 творби на добричкия художник, създадени в периода от 1970 г. до 2000 г., като най-силно са застъпени 80-те години на ХХ век, когато авторът твори най-вече в областта на графиката

Откриха изложбата  „Графика“ на Христо Господинов – Печката

Работите са изпълнени в различни графични техники и формати, претърпели метаморфози през годините, носещи белезите на времето и въздействието на средата. Някои от представените творби са част от по-големи тематични цикли, други са неразривно свързани с природата, бита и духа на Добруджа.Колекцията, съхранена от дъщерята на художника Велина Христова, проследява развитието на индивидуалния му, разпознаваем графичен стил. Христо Господинов е известен на добричката публика и като майстор на стенописи, мозаечни композиции и пана, скулптури в метал, дърво, камък, рисувана керамика и др., културен и обществен деятел. 

Откриването на изложбата бе почетено от приятели, колеги, близки и ценители на творчеството на Христо Господинов – Печката. По молба на Велина Христова бе поставена почетна книга, в която присъстващите, познавали автора, да запишат свои спомени и впечатления за него.

Изложбата ще продължи до 25 юни.