В Добричко задържаха поредните шофьори и пешеходци за употреба на наркотици

Канабис и бензодиазепини са сред употребените от задържаните наркотични вещества

В Добричко задържаха поредните шофьори и пешеходци за употреба на наркотици

На 23 май, около 11:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 40-годишен мъж. При извършения тест за употреба на наркотични и упойващи вещества, е отчетен положителен резултат за употребата на канабис. Водачът е задържан за срок от 24 часа. На 23 май, около 19:30 часа в  Добрич е извършена полицейска проверка на 39-годишна жена. В нея е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Жената е задържана за срок от 24 часа. 

На 24 май, около 07:20 часа в село Кочмар, община Тервел, е спрян за проверка микробус „Мерцедес“, управляван от 27-годишен мъж. При последвалия тест за употреба на наркотични и упойващи вещества, е отчетен положителен резултат за употребата на бензодиазепини. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. 

На 25 май, около 15:50 часа в Добрич е извършена проверка на 19-годишен младеж. В него е установена суха тревна маса с тегло 6,75 грама, реагираща на канабис и два броя електронни везни. Младежът е задържан за срок от 24 часа. 

По случаите са образувани бързи полицейски производства.