Добрич празнува 24 май

С ритуал по предаване на училищните знамена и награждаване на педагози и ученици, с песни и танци на площада и отворени музеи Добрич отбелязва празника

Добрич празнува 24 май

С ритуал по предаване на знамената на училищата на град Добрич и награждаване на педагози и директори на образователни институции за принос в развитието на образованието в Община град Добрич на пл. ,,Демокрация” от 10.00 часа, започва празничната програма в Добрич по повод 24 май. 3147 отличници и 690 абитуриенти изпращат училищата в Добрич за учебната 2023/2024 г.



Празничният ден ще продължи на площад „Свобода“ от 12.00 ч. с концерт на Представителна фолклорна танцова студия ,,Добруджа” с гл. худ. ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Даниела Петрова и ръководител на оркестъра Николай Иванов.

От 18.30 ч. на Мемориалния комплекс „Хан Аспарух“ добричлии ще поздравят абитуриентите от Випуск 2024г.

В днешния празничен ден за добричлии и гостите на града ще бъдат отворени вратите на Художествена галерия гр. Добрич и обектите на Регионален исторически музей гр. Добрич - Музей в Градски парк ,,Св. Георги”, Етнографска къща, Дом-паметник ,,Йордан Йовков”, експозиция ,,Археология на Добруджа”.

Цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий ще бъдат поднасяни през целия празничен ден.