Германската Социалдемократическа партия ще заседава в Албена

От 27 май до 3 юни Албена ще е домакин на Пролетна среща – най-голямото партийно събитие за SDP

Германската Социалдемократическа партия ще заседава в Албена

Германската Социалдемократическа партия (SDP) – една от водещите политически сили във федералната република, ще проведе пролетната си среща във ваканционно селище „Албена“, съобщиха от курорта. Проявата е предвидена за периода 27 май – 3 юни, и е част от годишния вътрешнопартиен календар на организацията.Това е най-голямото партийно събитие, наречено Пролетна среща, на което всички членове и поддръжници на партията биват канени. Едноседмичното пътуване се избира на различно място по света и е изпълнено с много събития, специални вечери, политически форуми и срещи.  

Очаква се в българския курорт да пристигнат над 180 делегати, като програмата включва доклади и политически обръщения от висшето ръководство на партията, дискусии по актуални вътрешнополитически въпроси и международната обстановка.
Политическият гост на събитието от немска страна е Норбърт Валтерс-Борянс, бивш финансов министър на област Северен Рейн-Вестфалия и председател на партията на социалдемократите, заедно с Заския Ескен в периода между 2019 и 2021. Предвидени са и срещи с български политици.

Срещата, домакини на която ще бъдат 5-звездните Flamingo Grand Hotel & SPA и Maritim Hotel Paradise Blue - Албена, се организира в партньорство с немския туроператор DERTOUR, част от концерна REWE Group.