Три села в Община Добричка имат празник на 25 май

Паскалево, Черна и Орлова могила ще празнуват, към тях ще се присъединят и жителите на село Богдан, чийто празник е на 1 май

Три села в Община Добричка имат празник на 25 май

25 май е празничен за селата Паскалево, Черна и Орлова могила. Към тях ще се присъедини и село Богдан, чийто празник традиционно е на 1 май, но поради лоши метеорологични условия отбелязването му  бе отложена за тази събота, информираха от Община Добричка.



Празничната програма в Паскалево ще започне в 10.00 часа. Поканени са акордеонен квинтет при НЧ „Йордан Йовков“ Добрич с ръководител Деян Дженков, Клуб по народни танци „Жътвари“ с хореограф Мая Бърдарова и певческа група, начело със Станислава Стефанова. С два танца ще се представят и децата от детската градина в с.Паскалево.

Празникът в с.Богдан е с начален час  13.30 часа. В програмата ще вземат участие детски танцов състав „Жътвари“, танцова и певческа група към читалището в с.Дончево, певицата Ванеса Валентинова и оркестър „Мега“. 

Тържеството в с.Черна е от 14.00 часа и в него ще се включат самодейци от общината и деца от детската градина в селото.

В Орлова могила не са предвидени специални мероприятия, но жителите на селото ще очакват гости – близки, роднини, познати.
Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще поднесе приветствия към жителите и гостите на празнуващите села.