В Тервел ще отбележат 24 май с празнично шествие

Песни и танци ще огласят площад „Кан Тервел“, а от 18.00 часа на 24 май тервелчани ще приветстват своите абитуриенти

В Тервел ще отбележат 24 май с празнично шествие

Община Тервел ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май с празнично шествие. В него са поканени да се включат всички жители на общинския център.



Шествието ще започне в 10,00 часа от читалището, след което ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Йордан Йовков. От там участниците ще се отправят към откритата сцена на площад „Кан Тервел“, където ще бъде кулминацията на празника, информират от кметството.

В празничната програма традиционно ще участват най-малките ученици от първите класове на СУ "Йордан Йовков", детските музикални и танцови школи при ЦПЛР "Малкият принц" и НЧ "Димитър Дончев-Доктора-1893". Ще бъдат наградени ученици, учители и читалищни дейци, номинирани от различни образователни и културни институции на територията на Община Тервел.

Празничният ден ще продължи в 18.00 часа, когато на централния площад ще се съберат абитуриентите от двете гимназии в Тервел. И тази година абитуриентският бал е подарък от общинското ръководство за младите хора.