Директорът на Полския институт в София гостува в Регионална библиотека „Дора Габе“

Карол Желински дари на добричката библиотека книги на полски автори, преведени на български език, в рамките на инициативата „Полска лавица“

Директорът на Полския институт в София гостува в Регионална библиотека „Дора Габе“

Директорът на Полския институт в София / Instytut Polski w Sofii/ Карол Желински, първи секретар в Посолството на Република Полша в София, бе гост на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. Визитата бе част от инициативата на интитута „Полска лавица“, в рамките на която Полският институт в София дарява на 30 библиотеки в цялата страна книги на полски автори, преведени на български език, както и монографии и научни публикации, свързани с полската литература, език и култура.Директорът на библиотеката Теодора Денкова прие с благодарност дарението, което ще обогати фонда и ще допринесе за развитието на културните взаимоостношения между двете държави. 

Поредната интересна изложба, чийто домакин ще бъде Регионална библиотека „Дора Габе“ ще е посветена на Йежи Новошелски (1923–2011) - художник, православен теолог, мислител, един от най-изтъкнатите полски творци на ХХ век. Експозицията е предоставена от Полския институт в София, а добричлии ще могат да я посетят от 17 юни до 17 юли 2024 г.