Община Добричка ще отличи педагози, ученици и културни дейци за 24 май

Тържеството ще се състои на 23 май, от 14.00 часа в концертна зала „Добрич“

Община Добричка ще отличи  педагози, ученици и културни дейци за 24 май

Община Добричка ще отбележи  Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност с театрална постановка.Тържествената церемония за награждаването на учители, ученици и читалищни дейци ще се проведе на 23 май, от 14.00 часа в Органова зала „Добрич“. Кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще приветства присъстващите и ще връчи плакети и грамоти  на отличените.

За дългогодишна културно-просветна дейност награди ще получат читалищни настоятелства, директори на училища и детски градини.

За високи резултати в учебно-възпитателната дейност ще бъдат наградени 21 преподаватели.

За отличен успех и активно участие в учебно-възпитателната дейност отличия ще бъдат връчени на  39 ученици от единайсет училища на територията  на общината, както и на младежите от отбора „Млад огнеборец“ на СУ „Никола Вапцаров“ с.Карапелит, завоювал второ място на областното състезание на противопожарните отряди..

Всички присъстващи ще имат възможност да наблюдават комедийния спектакъл „Криворазбраната цивилизация“ на ДТ „Й.Йовков“  под  режисурата на Костадин Бандутов.