Sunrise cliffs 2024 – да опознаем красотата на Северното Черноморие чрез здравословно бягане и поход по скалистия бряг на Шабла и Каварна

Събитието се завръща на 19 май след едногодишна пауза под мотото „Възроденото приключение на българското Черноморие“

Sunrise cliffs 2024 – да опознаем красотата на Северното Черноморие чрез здравословно бягане и поход по скалистия бряг на Шабла и Каварна

Любителите на здравословния начин на живот от Добруджа и страната ще могат да се докоснат до някои от най-дивите и още незасегнати от цивилизацията морски крайбрежия на Северно Черноморие.



Приключението се казва Sunrise Cliffs 2024 и се завръща след едногодишна пауза. Организира се от iRun в партньорство с общините Шабла и Каварна на 19 май 2024 г. Стартът и финалът на проявата ще е на нос Шабла.

Дистанциите за бягане са 13 км. до Тюленово и 28 км. до резерват Яйлата, като се преминава през дивите брегове и уникалните гледки на черноморския бряг.

Има и организиран пешеходен поход за тези, които предпочитат спокойствието на разходката и да се насладите на красотата на морския бряг в свой собствен ритъм.

Събитието е под мотото „Възроденото приключение на българското Черноморие“ и предлага възможност за създаване на спомени за цял живот сред непокътнатата природа на Северното Черноморие, споделят организаторите.

Всички участници, завършили в контролното време на съответната дистанция (13 и 28 км), ще получат специално изработен за събитието медал.