На 6 май празнува Тервел

На Гергьовден за 14 път град Тервел ще отбележи празника на града

На 6 май празнува Тервел

Проявите, свързани с празника, започват на 27.04.2024 г., когато сили ще преборят майстори на чистия бридж. Турнирът ще започне в 10,00 часа в барчето на Общината.



На 1 май тервелчани ще видят най- новия юбилеен спектакъл на ФА „Тракия“, наречен „В делник и празник“. Концертът ще се проведе в 18,00 часа в залата на НЧ „Димитър Дончев-Доктора“. Входът е свободен.

Празничният 6 май ще започне в 9,00 часа със света литургия, след която ще бъдат осветени курбани, дарени от Кмета инж. Симеон Симеонов и почетния гражданин на Тервел Мариян Колев.

В 9,30 часа на площад „Кан Тервел“ ще започне кулинарното изложение „Пролетни празници в Тервелско“ с алея на занаятите и изкуствата. Участие ще вземат самодейните състави при читалищата и пенсионерските клубове, както и местни творци и занаятчии.

В 10,00 часа всички деца до 10 години са поканени да участват в борба за „Най- здраво великденско яйце в Тервел“. В надпреварата могат да участват само писани кокоши яйца.

В 11,00 часа на площада пред общината инж. Симеон Симеонов ще открие първото изложение на ретро автомобили, което се организира съвместно с клуб „Толбухин“ от гр. Добрич с председател Петър Георгиев. В изложението ще участват и местни ретро маниаци.

Празничната програма ще завърши в 18,00 часа, на откритата сцена, с концерт на певицата Нели Петкова.

В деня на Тервел жителите и гостите ще могат да посетят и музейната експозиция. Тя ще работи от 10,00 до 16,00 часа.