"Творчеството на Дора Габе в слово и картини"-бинарен урок за 4.в клас към СУ "Димитър Талев”

Учениците от 4.в клас към СУ "Димитър Талев" с учители Красимира Хинева и Ралица Русева проведоха бинарен урок на тема "Творчеството на Дора Габе в слово и картини". Домакин на урока беше библиотека „Дора Габе"

"Творчеството на Дора Габе в слово и картини"-бинарен урок за 4.в клас към СУ "Димитър Талев”

Предварителна подготовка за урока децата направиха в часовете по изобразително изкуство.  След като избраха свое любимо произведение, те направиха илюстрация към него. Чрез магията на цветовете, показаха емоциите, които са изпитвали, докато са се запознавали с произведенията на добруджанската поетеса.


 

Урокът започна с презентация, подготвената от Алекс, Теодор и Стелиян. Те запознаха съучениците си с интересни и любопитни факти от житейския път на Дора Габе. Темата на изследователската дейност на Мишо и Илиан е книгата „Малкият добруджанец“. Г- жа Хинева провокира децата да покажат какво са научили за Дора Габе, като включи в урока интерактивни въпроси.

За финал четвъртокласниците представиха своите илюстрации. Те показаха света на поетесата, погледнат през детските очи. Със съдействието на библиотечните специалисти, учениците разбраха как да се включат във II Национален онлайн конкурс за детска рисунка "Творческият свят на Дора Габе в рисунки".