Откриха изложба на детски рисунки от oбластния етап на конкурса „С очите си видях бедата”

Регионална библиотека «Дора Габе» е домакин на изложба на детски рисунки от oбластния етап на Международния конкурс за детска рисунка ,,С очите си видях бедата”, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич и РУО – Добрич

Откриха изложба на детски рисунки от oбластния етап на конкурса „С очите си видях бедата”

Изложбата откри Стоян Георгиев, началник сектор Превантивна и контролна дейност при РДПБЗН - Добрич, който благодари на талантливите децата за участието в конкурса. Областният управител Йорданка Костадинова връчи грамоти и подаръци на отличените млади художници.


Целта на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, основни познания за рисковете от бедствия, както и дейностите на единната спасителна система.

През 2024 г. в конкурса участват 120 рисунки на деца от различни учебни заведения в  област Добрич.Съгласно регламента, класиралите се рисунки на призовите места в областния етап ще бъдат изпратени за участие в националният етап на конкурса ,,С очите си видях бедата”, който ще се проведе през месец юни.

Изложбата се намира в централното фоайе на библиотеката и може да бъде разгледана до 17.05.2024 г.