Назначиха Стюарт Пиърс за временен заместник на Капело

Треньорът на младежите ще води и мъжкия тим на Англия.

Назначиха Стюарт Пиърс за временен заместник на Капело
Футболната асоциация (ФА) на Англия назначи за временен селекционер на националния тим Стюарт Пиърс, който води и младежкият отбор на страната. 49-годишният специалист поема “трите лъва”, след като късно снощи италианецът Фабио Капело изненадващо подаде оставка заради търкания с босовете на ФА.

“Стюарт Пиърс ще води националния отбор в контролата срещу Холандия”, сподели президентът на ФА Дейвид Бърнстейн на официална пресконференция в Лондон. Контролата между Англия и Холандия е на 29 февруари на стадион “Уембли” в Лондон.

Босът на ФА не пожела да разкрие дали има вероятност Пиърс да води Англия на Европейското първенство в Полша и Украйна това лято. Бърнстейн обаче увери, че Стюърт Пиърс със сигурност ще бъде начело на “трите лъва”, докато не се намери постоянен наследник на подалия оставка Фабио Капело.

"Просто обстоятелствата ни принудиха да се разделим с Фабио и нещата се случиха много бързо. Жалко е, Фабио постигна страхотен рекорд. Имахме много честна среща с него, много цивилизована и решихме, че е време да се разделим. Много е рано, за да обявим името на новия селекционер. Ще седнем и ще прегледаме вариантите. Новият мениджър няма непременно да бъде англичанин, но приоритет имат англичаните и британците. Искаме най-добрият човек, но англичанин би имал добър старт", допълни президентът на ФА.