3 точки за Спартак срещу Добруджа във Варна

Спартак Варна - Добруджа 2:1. Голмастор: 1:0 Ахмед Ахмедов /22-а/, 2:0 /29-а/; 2:1 Ивайло Климентов /90-а/

3 точки за Спартак срещу Добруджа във Варна

Добруджа отстъпи на Спартак Варна в регионалното дерби на 28-ия кръг на Втора футболна лига. Още в началото на мача старши треньорът на Добруджа Тодор Киселичков извърши две принудителни смени, заради контузии. На мястото на Стефан Трайков влезе Калин Георгиев, а Борис Иванов замени Стилиян Николов.


Ахмед Ахмедов се разписа два пъти за Спартак. Първият гол падна в 22-ата минута. 7 минути по-късно Шериф Осман допусна Ивей Ромеш да му отнеме топката пред наказателното поле, който подаде към Ахмедов, а той довкара топката в мрежата на Аргилашки за 2:0.

След почивката за Добруджа на терена излязоха  Преслав Йорданов и Ангел Ангелов, на мястото на Шериф Осман и на Калин Георгиев. В 60-ата минута Андриан Димитров бе много близо до гола, но защитник на Спартак изчисти топката.В 61-ата минута Ахмед Ахмедов пропусна да увеличи преднината на Спартак, след като ударът му след корнер попадна в напречната греда. Веднага след това, също след изпълнение на корнер, Димитър Пиргов нанесе страхотен удар с глава, но топката бе избита от вратаря. Пропуск направи и Преслав Йорданов в 72-ата минута, след неразбирателство между вратаря и защитата на Спартак. Почетният гол за Добруджа отбеляза Ивайло Климентов в първата минута на продължението.

Във временното класиране Добруджа има 46 точки. В следващия, 29-и кръг, жълто-зелените приемат на стадиона в Албена състава на Марица. Мачът е в събота, 20 април, от 17.00 ч.