Първият пилот в България на Revolution kite ще представи уменията си на „Фестивала на хвърчилата“ в Шабла

Revolution kite е хвърчило с четири линии за управление, което може да се движи във всички посоки и което позволява изпълнението на феерични съчетания във въздуха

Първият пилот в България на Revolution kite ще представи уменията си на „Фестивала на хвърчилата“ в Шабла

В превърналия се вече в традиция „Фестивал на хвърчилата“ тази година участие ще вземе първият пилот в България на Revolution kite д-р Мартин Кърнолски. Благодарение на четирите си върви и плоската си форма, този вид хвърчило може да лети във всички посоки, да спира, да се завърта около оста си, да се развърта, може да бъде потопено във водата, да ходи по земята, изобщо да направи всичко, което пилотът му зададе. 
С Revolution kite могат да се изпълняват съчетания с музика, както от солови пилоти, така и от двойки, тройки и повече. В интернет могат да се видят и съчетания, „изиграни“ от десетки пилоти, които са изключително красиви и завладяващи. Мартин Кърнолски нарича пускането на такъв вид хвърчило „активна йога“ – „пуснем ли хвърчилото да лети, забравяме за всичко останало, почиваме си и се чувстваме все едно самите ние летим“, споделя Кърнолски.
Хвърчилото тип Revolution е изключително ново като технология, на не повече от 35 години, американска разработка. Те биват различни като форма и са подходящи както за полеви, външни условия, така и за зала. Хвърчилата са различни според типа вятър, пропускливостта на материала също се избира според условията.  Затова и те могат да летят еднакво добре и при слаб, и при силен вятър. 
Мартин Кърнолски ще представи съчетание под музикален съпровод с драматургия и специално създадена хореография по време на „Фестивала на хвърчилата“ в Шабла, който ще се проведе в рамките на два дни – 31 август и 1 септември.