16 500 лева дари Ротари клуб Добрич за ремонт на педиатричното отделение в МБАЛ Добрич

Средствата са събрани от Ротари клуб Добрич, организирайки благотворителен концерт в подкрепа на проекта „Светулка“ към фонданция "За Доброто" за МБАЛ Добрич

16 500 лева дари Ротари клуб Добрич за ремонт на педиатричното отделение в МБАЛ Добрич

Постановката на Варненската опера „Царицата на Чардаша“ събра в Драматичния театър в Добрич над 500 души, които купувайки покана за благотворителното събитие на Ротари клуб Добрич  участват в реализирането на проекта за обновяване  на детското отделение.


Проектът е на финалната права и се очаква съвсем скоро да стартира. Кампанията за набиране на средства върви изключително успешно, коментира за Добрич онлайн изпълнителният директор на болницата д-р Георги Желязков. 

“Казват, че няма по-благородна кауза от детското здраве, така че съм много щастлив, че тази година от Ротари клуб Добрич се обединихме около тази кауза”, каза президентът на клуба в Добрич Виктор Генчев.

От Ротари клуб Добрич са решили вместо традиционните благотворителни балове, които организират за набиране на средства и подкрепа на различни каузи,  от тази година те да бъдат заменени с благотворителни концерти.

И затова на  добричката сцена гостува Варненската държавна опера с оперетата на Имре Калман „Царицата на Чардаша“. Режисьор на постановката е Видин Даскалов, диригент Димитър Косев, а възстановката е дело на Александър Мутафчийски. В спектакъла участват оркестъра, хора и балета на операта.