Директорът на ОД на МВР Добрич се срещна с обществеността в Шабла

Шабла е с най-добри показатели по ПТП в област Добрич и от началото на 2024 година на територията на общината няма тежки инциденти

Директорът на ОД на МВР Добрич се срещна с обществеността в Шабла

По инициатива на директора на Областна дирекция на МВР Добрич Цветан Пировски, на 10 април 2024 година се проведе среща с обществеността в Шабла. На нея присъстваха още комисар Иван Иванов – началник на „Охранителна полиция“ Добрич, Жулиян Минев – началник на КАТ в областния град, Петър Атанасов – заместник-кмет „Финанси“ в община Шабла, Васил Ялнъзов – началник на РУ “Полиция“ Шабла и заместникът му Атанас Димитров.На срещата бяха поканени кметове и кметски наместници на села от общината, директори на образователни и социални институции.

Цветан Пировски благодари на кмета на Шабла Мариян Жечев за положените усилия от месец февруари тази година Шабла да има отново районно управление, а не полицейски участък към Каварна. Пировски очерта  насоките, по които ще се работи в краткосрочен план, а именно: прегледи на паркирали румънски автомобили през лятото по плажната ивица, измамите с майстори на покриви и телефонните измами.

Васил Ялнъзов призова кметовете и кметските наместници по села да разгласяват сред населението за срещите с полицейски инспектори, които да предават оплакванията на хората на ръководството в Добрич. Предвиждат се извънкласни занимания с деца от двете училища на територията на общината, както и работа с проблемни деца, регистрирани в детска педагогическа стая.

На срещата стана ясно, че община Шабла е с най-добри показатели по пътно-транспортни престъпления и от началото на 2024 година на територията на общината няма тежки инциденти. За 2023 година катастрофите са били три. През летния сезон ще се сформират българо-румънски екипи, които да патрулират по път I-9.

Жулиян Минев препоръча да се помисли за пътната мрежа около училищата и детските градини, които трябва да бъдат добре осветени. Ще бъде организирана и среща с абитуриентите. За нуждите на местното управление ще бъдат осигурени уреди за контрол на скоростта, за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Заместник-кметът на Шабла Петър Атанасов съобщи, че предстои ремонт на два общински пътя и се мисли за повече видеонаблюдения на обществени места.

Кметът на с. Дуранкулак Веселин Йорданов алармира за трафика на ГКПП в селото, където липсват санитарни помещения и кошчета. Друг проблем е и лошото състояние на пътя Захари Стояново – Дуранкулак. Там няма пътна настилка, знаци и маркировка, припомни още кметът.