„Дни на иновациите в образованието“ се провеждат в Добрич

Тази година акцент в информационното събитие е социалното и емоционално развитие и STEAM в детската градина

„Дни на иновациите в образованието“ се провеждат в Добрич


"Дни на иновациите в образованието" се провеждат в Голямата заседателна зала в Община град Добрич. Информационното събитие е организирано от Център за творческо обучение в партньорство с Община  Добрич.Събитието има за цел да представи актуална информация за образователните иновации, да подкрепи институциите в България в тяхното разбиране на смисленото използване на дигитални технологии и да информира по-добре голям брой представители на училища и детски градини в цялата страна.

Тази година акцент в "Дни на иновациите в образованието" е социалното и емоционално развитие и STEAM в детската градина - как тези подходи могат да трансформират начина, по който се възпитават и обучават най-малките ученици, като се създава основа за тяхното цялостно развитие и благополучие.

Центърът за творческо обучение е експертна организация, която подпомага образователните организации с технологични решения и обучения на техните екипи. Центърът обучава учители и директори, доставя и внедрява технологиите и подкрепя училищата и детските градини да развиват своите идеи и образователни практики.

В проявата ще вземат участие зам.-кметът на Община  Добрич Павел Павлов, учители и директори на детски градини и училища.