Турнир по футбол в Генерал Тошево

Отборът на село Присад спечели традиционния турнир по футбол, който се състоя на 8-ми април по случай Международния ден на ромите

Турнир по футбол в Генерал Тошево

В турнира участие взеха четири състава – Присад, Василево, Спасово и Люляково, а интересните и оспорвани срещи се играха на изкуственото игрище за мини футбол в парка на Генерал Тошево.


В първата полуфинална среща отборът на Присад не срещна особени затруднения срещу тима Спасово и спечели с 8:0. Във втория полуфинал отборът на Люляково се наложи с минималното 1:0 над тима на село Василево и така за финала се класираха съставите на селата Присад и Люляково. В битката за третото място се изправиха футболистите от Василево и Спасово. До последните минути резултатът беше 2:2, но в самия край на двубоя момчетата от село Василево стигнаха до успеха за 3:2 и по този начин останаха на престижното трето място в крайното класиране.

Във  финалната битка интрига почти нямаше. Още до почивката отборът на Присад реализира три попадения и с това на практика реши изхода на двубоя. През втората част други попадения не паднаха и по този начин Присад триумфира след класически успех с 3:0.