Благотворителна вечеря – ифтар даде за мюсюлманската общност в Добрич Община Чорлу

Народният представител Ертен Анисова заяви: Всички сме хора, които имат нужда да живеят в мир, свобода и разбирателство

Благотворителна вечеря – ифтар даде за мюсюлманската общност в Добрич Община Чорлу

По повод свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам, Община Чорлу - Република Турция и кметът Ахмед Саръкурт организираха благотворителна вечеря – ифтар за мюсюлманската общност в Добрич. 


Специални гости на събитието бяха заместник – кметът на Чорлу Гюнер Четин, главният секретар на Главно мюфтийство Джелял Фаик, заместник – главният мюфтия Бейхан Мехмед, кметът на Добрич Йордан Йорданов, народният представител от ДПС и председател на парламентарната комисия по туризъм Ертен Анисова, областният председател на ДПС д-р Ердинч Хаджиев, кметът на Крушари Илхан Мюстеджеб, общински председатели на ДПС, кметове на населени места в област Добрич и общински съветници.

„Поводи като този, когато се събираме заедно, ни дават увереност, че можем да бъдем пример за разбирателство и толерантност във време, когато светът е пламнал от войни и конфликти“ – заяви депутатът Ертен Анисова.

Тя сподели още, че съвпадането на свещения за мюсюлманите месец Рамазан и Великите пости за християните тази година е специално послание и знак, че трябва да се смирим, да се покаем за греховете си, да поискаме прошка от ближните си и да станем по-добри хора – все неща, които са залегнали в основата на различните религии. 

"Това за пореден път идва да ни покаже, че ние сме хора, които имат нужда да живеят в мир, свобода и разбирателство. Затова е важно в дни като днешните да останем осъзнати и толерантни, да проявим разбиране и уважение към другите“ – подчерта народният представител. 

Според Анисова „ако положим усилия можем да постигнем разбирателството, за което мечтаем и обществото, което искаме да изградим“.