Изборите ще са две в едно на 9 юни

Президентът Румен Радев обяви, че извънредните парламентарни избори и изборите за европейски парламент ще бъдат "две в едно" на 9 юни

Изборите ще са две в едно на 9 юни
Телеграф

Президентът Румен Радев насрочва избори 2 в 1 на 9 юни 2024 г. Тогава ще гласуваме за депутати в Народното събрание на предсрочни избори, както и за евродепутати в Европейския парламент. Това стана ясно по време на днешните консултации с излъчения за служебен премиер Димитър Главчев и парламентарните партии в президентството.



Радев обяви, че във вторник ще издаде два указа за изборите - за национален парламент и за Европейски парламент, които обаче ще се проведат едновременно. Третият указ ще бъде за служебното правителство.

"Политическата ситуация изисква политическа отговорност и максимална оперативност от всички нас, защото както вие, партиите, така и цялото ни общество, очаква час по-скоро яснота за служебното правителство и за предстоящите извънредни парламентарни избори", заяви президентът Румен Радев. 

„Отиваме на избори 2 в 1 на 9 юни, с което силно се надявам да има по-голяма избирателна активност и да спестим средства“, обяви още държавният глава.
.