Ученици от ПГЗ „Тодор Рачински“ – Генерал Тошево са в Кипър по програма “Еразъм+”

Гимназистите обменят опит със съученици по проект "Умно земеделие: Изграждане на компетенции за екологична устойчивост и приложение на иновации в селското стопанство”

Ученици от ПГЗ „Тодор Рачински“ – Генерал Тошево са в Кипър по програма “Еразъм+”

Учениците от Професионална гимназия по земеделие “Тодор Рачински“ – Генерал Тошево са в Кипър по проект “Умно земеделие: Изграждане на компетенции за екологична устойчивост и приложение на иновации в селското стопанство”. Проектът се финансира по линия на програма “Еразъм+”.



Участието на добруджанските ученици в този проект им дава възможност за придобиване на нови знания и умения и ги запознава с международния опит и практики в областта на земеделието. В атмосфера на усъвършенстване и обмен на идеи, учениците имат възможност да изградят дългосрочни връзки с партньори от други страни, споделят от училището.

Престоят в Кипър предлага не само обучение и обогатяващи активности, но също така предоставя на учениците възможност да се насладят на красивата природа на острова и да се запознаят с местната култура и традиции. Това е цялостен опит, който не само разширява техните професионални познания, но и ги обогатява като личности, коментират още от гимназията.