Ротари клубовете в Балчик и Каварна купуват оборудване за детския ветроходен клуб в Балчик

Средствата за благотворителната дейност са събрани по време на пролетния бал, организиран от двата клуба

Ротари клубовете в Балчик и Каварна купуват оборудване за детския ветроходен клуб в Балчик

С благодарност и радост съобщаваме, че благотворителният бал на Ротари клуб Балчик и Ротари клуб Каварна надминава всички очаквания, информират от двата клуба.


„Благодарение на щедростта и подкрепата на нашите участници и спонсори  сме събрали средства, които ще бъдат използвани за подпомагане на общностни инициативи и нужди. Тази година мотото "Здраве, спорт и развитие" ни събра в съвместен благотворителен бал.”, посочват още организаторите.

Средствата, които клубовете събраха ще бъдат насочени към детското здраве - превенция и скрининг на заболявания и спонсориране на детски спортни клубове.

Усилията на Ротари клуб Балчик са насочени към спорта и детското здраве. Затова клубът  ще подкрепи децата от школата по ветроходство към Морски клуб Балчик с проект  "Навигирайки към Бъдещето: Инвестиране в Детския Ветроходен Клуб"  като закупи оборудване за 4000 лв. Друг проект, който ще бъде подкрепен е продължение на кампанията за превенция на диабета в детска възраст, съвместно с  „Национална Асоциация на децата и младите хора с диабет „Здраве без граница“ и г-жа Елисавета Котова.

„Нямаше да се справим без нашите щедри дарители и партньори от Община Балчик и „Национална Асоциация на децата и младите хора с диабет”,  РК Добрич, РК Варна Варна, РК Варна Евсиноград, РК Провадия, РК Златоград, РК Мангалия Румъния, Лайнс Клуб Добрич, Сдружение "Круни",  Инър уийл Добрич. Благодарим на всички останали,, които споделиха вечерта с нас и допринесоха за успеха на тази благородна кауза!”, посочват организаторите  от Ротари клубовете в Балчик и Каварна.