Национален конкурс за детска рисунка „Рисувам Земята”

Национален конкурс за детска рисунка „Рисувам Земята” е инициатива, ориентирана към най-малките любители на географията и пътешествията - децата от I до IV клас

Национален конкурс за детска рисунка „Рисувам Земята”

Рисунките могат да изобразяват цялата Земя или части от нея, като например рисувана карта на България, на Европа или артистично изобразяване на глобус. Участниците имат пълна свобода за изработване на рисунките - чрез използване на моливи, пастели, водни, темперни бои и др.


Критериите за оценка включват посланието, даващо рисунката, начинът на изобразяване на нейните елементи и цялостната визия на произведението. Размерът на оригинала трябва да бъде минимум А4. Няма ограничение за максимален размер. Рисунките може да са индивидуални или направени от колектив - група, клас.

За да заявите участие в конкурса, е необходимо да снимате с високо качество, вертикално, или да сканирате детската рисунка, след което да я прикачите във формуляра за кандидатстване. След първоначалната селекция ще се свържем с ръководителите (родителите) на авторите с най-добрите рисунки, за да получат допълнително указания за изпращане по пощата на оригиналите. 

Крайният срок за изпращане на рисунките чрез попълване на формуляр за участие е 24 април 2024 г.  Формулярът може да се достъпи на следния линк:  https://forms.gle/dWZsF36mz3tM7V7C9 .

Най-добрите рисунки ще бъдат определени от жури на Географ БГ. Победителите ще получат награди с географска тематика и специален сертификат, а техните произведения ще бъдат публикувани в сайта. Отличените рисунки ще бъдат показвани по време на изложби и събития на Географ БГ и Геолого-географския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.