Да подарим час на Земята и на себе си, изключвайки осветлението в 20.30 часа

Голямата мисия на WWF е да изгради бъдеще, в което хората да живеят в хармония с природата

Да подарим час на Земята и на себе си, изключвайки осветлението в 20.30 часа
WWF България

Часът на Земята – най-емблематичната природозащитна инициатива на WWF за поредна година обединява усилията на хора, институции и държави в опит да се намали електропотреблението и да се покаже загриженост и съпричастие към решаването на проблемите с опазването на околната среда.



Мотото на инициативата тази година е "Връзката между човека и реката".

Точно в 20:30 часа тази вечер милиони домакинства по света ще изключат символично осветлението си за един час, за да покажат своя ангажимент към планетата. Знакови здания като Айфеловата кула, Операта в Сидни и стотици други ще изгасят светлините, за да насърчат правителствата, бизнеса и всички хора да дадем своя принос към изграждането на устойчиво общо бъдеще.

България активно се включва в световната кампания като емблематични сгради в столицата и големите градове ще изгасят светлините си между 20:30 и 21:30 часа. 

Голямата мисия на WWF е да изгради бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата. Всеки може да допринесе като предприеме малки, но важни стъпки в ежедневието си. 

Глобалната хранителна индустрия е отговорна за около една трета от световните емисии на парникови газове. Можем да променим това като пазаруваме сезонни продукти от местни производители или като отглеждаме собствени зеленчуци. 

Транспортът е един от най-големите източници на замърсяване на въздуха. Очаква се около два милиарда превозни средства да задръстят пътищата до 2035 г. Затова ходенето пеша и карането на колело са екологични алтернативи, които могат да подобрят както настроението, така и здравето ни. 

Можем да сме полезни за околната среда, ако сформираме екип за почистване на замърсена местност, ако доброволстваме в приодозащитна организация или като посадим дръвче. 

Всеки може да стане част от каузата на WWF, като подари час на природата на wwf.bg/earth-hour