Шампионката Мирена Василева ще участва в Турнира по конен спорт в Малка Смолница

Състезателката ще прескача препятствия с младата кобила Дания

Шампионката Мирена Василева ще участва в Турнира по конен спорт в Малка Смолница


Шампионката на България по всестранна езда за 2021 г. в клас „Аматьори“ Мирена Василева е заявила участие на Турнира по конен спорт, който ще се проведе на Тодоровден в село Малка Смолница, съобщиха от Община Добричка. 


В момента шампионката живее  в село Ведрина, където семейството и е закупило имот, за да може Мирена  да се грижи за трите си коня. През по-голяма част от годината спортистката се готви в Германия. В българското първенство участва за шуменски клуб, но признава, че с удоволствие би се състезавала за Община Добричка, ако тук има регистриран клуб по конен спорт. 

На турнира в събота Мирена Василева ще участва в прескачане на препятствия с младата си кобила Дания. Извън състезателната програма тя ще демонстрира обездка със своята гордост -  Залив. Той е от породата източен български кон и е родом от село Ведрина. Мирена го е закупила преди време от местен жител. Тази година състезателката го готви за предстоящата Балканиада в Истанбул, Турция, където негов жокей ще е 12- годишно момиче.

Турнирът по прескачане на препятствия  и надскачане за наградата на кмета на Община Добричка Соня Георгиева, ще се проведе на 23 март, от 10 ч. на хиподрума край село Малка Смолница.