На 20 март отбелязваме Международния ден на щастието

Датата на пролетното равноденствие е специално избрана с посланието за баланс, мир и стабилност по целия свят

На 20 март отбелязваме Международния ден на щастието

20 март е провъзгласен за Международен ден на щастието през 2012 г. от Общото събрание на ООН. Целта е да се разпространи посланието към хората, че щастието е едно от най-висшите блага, които имаме и е една от фундаменталните цели на живота ни.



Стремежът към щастие е най-ествественото чувство за всички хора на нашата планета. Щастието е в основата на всички човешки желания и стремежи. Според основателите на Деня днешният празник има за цел да покаже, че щастието е една от основните цели на човечеството. В тази връзка се призовават всички страни да съсредоточат усилията си върху подобряването на благосъстоянието на всеки човек.

ООН заявява, че за да се постигне глобално състояние на щастие в света, е необходимо да се поддържа икономическия растеж, социални и екологични програми.

Датата 20 март е специално избрана за Международен ден на щастието. На тази дата денят се изравнява с нощта. Това носи послание за баланс, равноправие, мир и стабилност по целия свят.

Според публикувания днес Световен доклад на щастието, създаден с подкрепата на ООН, Финландия остава за седма поредна година най-щастливата страна в света, предава АФП.

Скандинавските страни запазват местата си в топ 10, като след Финландия се нареждат Дания, Исландия и Швеция.

България е на 81-о място.