Бившият директор на Ветеринарната гимназия е била заплашвана да напусне поста си

Това стана ясно днес на свикан от бившия директор на ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ д-р Светла Тодорова брифинг

Бившият директор на Ветеринарната гимназия е била заплашвана  да напусне поста си

През месец декември Светла Тодорова намира анонимно писмо, закачено на вратата на жилището си и излята запалителна течност по оградата. Писмото е написано с изрязани от списание букви, а в него е сложена флашка с допълнителен текст, в който се казва, че ако не напусне поста си, ще се случи нещо с нея, със синовете й, с внуците й, а къщата й ще бъде запалена. В писмото се казва още, че не трябва да пуска жалба до полицията, защото и там имат хора. „Първоначално го приех повече като шега, но после, като забелязах запалителната течност, която е хвърлена и че има следа от нея, със сигурност сметнах, че трябва да се обърна към полицията. Смятам, че човек трябва да отстоява позицията си, дори и пред полицията, защото те са хората, които трябва да ни пазят“, посочи д-р Тодорова.
Говорителят на Районната прокуратура в Добрич д-р Даниел Илиев посочи, че по случая е образувано досъдебно производство за заплаха срещу длъжностно лице. На 14-ти март от 1 РПУ е получено писмо-преписка с мнение за спиране на наказателното производство поради неразкриване на автора на деянието. Независимо от това в понеделник, 18 март, наблюдаващият прокурор е разпоредил случаят да се доразследва. 
Д-р Тодорова заяви, че е получила и лични заплахи от началника на РУО Добрич Светлана Василева, както и зам.-директора на гимназията д-р Георгиева. „Бяхме извикани в кабинета на началника и ни предупреди, че ако не я уведомим лично за провеждането на митинга в защита на училището, ще подаде жалба в полицията срещу д-р Георгиева“, заяви Светла Тодорова. 
Светла Тодорова заяви, че няма доказателства дали заплахите срещу нея са свързани с назначаването на новия директор на гимназията, която доскоро тя е управлявала, но е категорична, че има усещането, че участва в някакъв „странен сценарий“. „Училището притежава земя, ферма, добър сграден фонд, добър бюджет, какъвто няма друго училище, както и налична земеделска продукция. Така че много могат да бъдат причините. Доказано е, че има заплаха, а впоследствие навързах нещата“, заяви още д-р Тодорова.