Ловните и горски стопанства в Добричка област ще отбележат Седмицата на гората с множество прояви

Уроци по Горска педагогика, залесяване и срещи с горски служители са сред предвидените мероприятия в Седмицата на гората

Ловните и горски стопанства в Добричка област ще отбележат Седмицата на гората с множество прояви


Седмицата на гората ще бъде открита в Държавно ловно стопанство – Тервел на 1 април с урок по Горска педагогика, онлайн изложба на паднали еленови рога и среща с бивши служители, работили дълги години в стопанството. На 3.04. горски и възрастни хора от дома в село Полковник Савово ще залесят фиданки в двора на социалното заведение. Ден след това служители на стопанството ще почистят горски територии в няколко района.


В Държавно ловно стопанство – Балчик Седмицата на гората ще бъде отбелязана със залесяване, в което ще се включат освен горски служители и пожарникари от РСПБЗН Балчик и РСПБЗН Шабла, както и ученици от СУ „Асен Златаров“ в Шабла.

Държавното горско стопанство в Добрич ще отбележи Седмицата на гората с акция по почистване в местността „Кобаклъка“ на 4 април. В нея са поканени да участват служители на стопанството и граждани. През следващите дни ще се състои традиционната среща с пенсионирани служители и урок по Горска педагогика с деца от ОУ „Христо Ботев“ в Добрич.