МОН назначи проверка на конкурса за директор в ПГВМ – Добрич след въпрос на Ивайло Мирчев

Депутатът е получил писмо от колектива на гимназията с възражения относно честността на проведения конкурс

МОН назначи проверка на конкурса за директор в ПГВМ – Добрич след въпрос на Ивайло Мирчев

Депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев отправи въпрос към министъра на образованието и науката Галин Цоков относно проведения конкурс за избор на директор на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина “Проф. д-р Г. Павлов” в Добрич. В резултат на парламентарното питане МОН е назначило проверка, която ще бъде извършена между 19-и и 22-и март, информират от пресофиса на народния представител.


Ивайло Мирчев уточнява, че е получил писмо от колектива на гимназията с възражения относно честността на проведения конкурс за избор на нов директор на учебното заведение. Според сигнала избраната за директор Даниела Станкова е била подсъдима в Районен съд - Добрич за фалшифициране на протоколи за резултат от писмен изпит на ученик в самостоятелна форма на обучение.

В писмото до народния представител се твърди още, че резултатите от конкурса не са анализирани и не са предоставени в уведомителните писма до участниците. Подчертава се още, че двама от подписалите се членове на изборната комисия са били с особено мнение, както и че пликовете, съдържащи казуси, са били отворени.