Окръжен съд - Добрич потвърди условна присъда за мъж, откраднал цигари от павилион

Откраднати са 80 кутии цигари на обща стойност 444 лв.

Окръжен съд - Добрич  потвърди условна присъда за мъж, откраднал цигари от павилион


Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Добричкия районен съд, с която подсъдимият В. П. е осъден за кражба на цигари. Наложено му е наказание лишаване от свобода за срок от 1 година, чието изпълнение е отложено за срок от три години. 


С постановената присъда подсъдимият е признат за виновен в това, че на 14 май 2023 г. около 23:00 часа, от павилион в град Добрич, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот - счупен прозорец, отнел чужди движими вещи – 80 кутии цигари от различни марки, на обща стойност 444.50 лв., от владението на собственика им без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

Подсъдимият два пъти хвърлил камък по обекта. При втория удар в стъклопакета от дясната страна на павилиона се отворила достатъчно широка дупка, през която той успял да провре ръката си и да вземе кутиите цигари. След преглед на видеозаписи от охранителни камери, монтирани в търговския обект, и в резултат на извършени оперативно-издирвателни мероприятия, подсъдимият бил установен.

Делото пред първата инстанция е протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената присъда с искане да бъде намален размерът на наложеното му наказание.

След проверка на атакувания съдебен акт Окръжният съд не е намерил основания за неговата отмяна или изменение и го потвърждава изцяло. В решението си въззивният съд посочва, че подсъдимият е с лоши характеристични данни и има множество криминалистически регистрации, които не дават основание за редуциране на постановената спрямо него санкция.

Решението на Окръжния съд е окончателно.