Екип от ПГАС – Добрич отпътува за Барселона за участие в международен проект

Възпитаници на гимназията посетиха и Сопот във връзка с Националната програма „Иновации в действие“

Екип от ПГАС – Добрич отпътува за Барселона за участие в международен проект


Осемнадесет ученици и двама учители от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич отпътуваха в неделя за Барселона, Испания за участие в краткострочна мобилност по проект „Образование за бъдещето“. 


Проектът е финансиран от Програма „Еразъм +”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „ Професионално образование и обучение“ Барселона, Испания. 

До 1 април 2024 година момчетата и момичетата от ПГАС - Добрич ще провеждат практика в 6 испански компании, развиващи био земеделие, био овощарство и ремонт на машини.

Само преди дни екип от гимназията посети ПГ “Ген. Вл.Заимов“ – Сопот, където се включи в изпълнение на Национална програма “Иновации в действие“. Заедно с представители и на други училища от страната, добричлии участваха в демонстрация, наблюдение и обсъждане на открити уроци в избраното училище за популяризиране и мултиплициране на добри и работещи иновации в различни професионални направления. 

Учениците от Добрич посетиха Комплекс „Старинно Карлово“ и наблюдаваха открити уроци на тема „Културно пътешествие – генериране на бизнес идея“ и  „Алгоритми за сортиране, демонстрирани с танци”. Работни срещи на професионалните екипи се осъществиха с  дискусия под наслов „Ползите от иновациите в училище“.