Песента на Александър Петров „Рисувах те“ е с пет номинации за наградите на БГ радио

Да подкрепим младия добричлия по пътя към поредния му успех!

Песента на Александър Петров „Рисувах те“ е с пет номинации за наградите на БГ радио
Младият изпълнител Александър Петров от Добрич е номиран в пет категории в Годишните музикални награди на БГ радио. Неговата дебютна песен „Рисувах те“ ще се състезава в категориите БГ дебют, БГ песен, БГ текст, БГ изпълнител и БГ видеоклип. 
Автор на музиката и аранжимента е Димитър Атанасов, а Александър сам пише текста на песента. Режисьор на видеоклипа е Павлин Иванов – Bashmotion, а във видеото участва младата актриса Маргарита Лъчезарова. 
В началото на месец март БГ радио отпразнува 23 години от своето създаване, като заедно с това обяви и предварителния списък с номинациите за Годишните музикални награди. За да гласувате успешно за Александър, е необходимо във всяка от посочените на сайта категории да изберете още 4 изпълнители или песни. Преди да направите своя избор, можете да чуете откъс от всяка номинирана песен в рамките на гласуването на https://gmn.bgradio.bg/


В неделната вечер бе излъчено и новото издание на класацията „Ново 10+2“ по БНТ 2 с водещ Васил Громков, където „Рисувах те“ успя да се пребори за престижното второ място. Зрителите отново имат възможността да подкрепят песента в класацията от днес до края на месец март на сайта https://bnt.bg/bg/a/novo-10-2, като тя ще се състезава за „Хит на месец март“.
През 2022 година Александър достигна до финала на „Гласът на България“, заемайки почетното трето място. Понастоящем е трети курс студент по медицина в Медицински университет – Варна, възпитаник е на две добрички училища – СУ „Петко Рачов Славейков“ от 1 до 7 клас и на Езикова гимназия „Гео Милев“, където е удостоен с наградата „Йордан Парушев“ на името на първия директор на гимназията.
През лятото на 2021 година младият изпълнител и автор на поетични стихове бе отличен като Лауреат на Фондация “Димитър Бербатов“ в област Изкуство за постиженията си в направление поп пеене и поезия.